3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 6 ugotowanych na twardo jajek, ½ szkl. żółtego...
fot. Gosia Adamska

Wielkanocne przepisy opolskich blogerów kulinarnych

Delimamma: Faszerowane jajka

Składniki: 6 ugotowanych na twardo jajek, ½ szkl. żółtego sera (np. goudy) – startego na tarce o drobnych oczkach, ½ czerwonej lub zielonej papryki (bardzo drobno pokrojonej), 3 duże plastry chudej szynki (bardzo drobno pokrojonej), 1/3 szkl. drobno posiekanych słonych orzeszków ziemnych, 1 duża łyżka majonezu, Sól oraz świeżo zmielony pieprz do smaku

Przygotowanie: 4 jajka kroimy na pół, wyciągamy z nich żółtka. Żółtka i pozostałe 2 jajka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Starte jajka mieszamy razem z żółtym serem, pokrojoną papryką, szynką oraz z łyżką majonezu. Masę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Z masy robimy kuleczki wielkości żółtek. Otaczamy je w posiekanych orzeszkach ziemnych i umieszczamy w otworach po żółtkach :)


www.delimamma.pl

Zobacz również

Setne urodziny pani Janiny z Prałkowiec koło Przemyśla [ZDJĘCIA]

Setne urodziny pani Janiny z Prałkowiec koło Przemyśla [ZDJĘCIA]

Nasz himalaista Karol Adamski w drodze na Mount Everest. W niedzielę atak szczytowy

NOWE
Nasz himalaista Karol Adamski w drodze na Mount Everest. W niedzielę atak szczytowy

Polecamy

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

W tym roku nie będzie ratowników z WOPR-u nad Jeziorem Nyskim. Dlaczego?

W tym roku nie będzie ratowników z WOPR-u nad Jeziorem Nyskim. Dlaczego?

Korzystna e-faktura. Więcej klientów TAURONA z rozliczeniami online

Korzystna e-faktura. Więcej klientów TAURONA z rozliczeniami online