Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja „U Sarnowskich” nagrodzona za pierogi ze… ślimakami [ZDJĘCIA]

Mieczysław Bubrzycki
To spory sukces Restauracja „U Sarnowskich”. Wzięła z powodzeniem udział w mistrzostwach Polski w przyrządzaniu ślimaków

17 marca, w Serocku, odbyły się II Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji. Do finału zakwalifikowana została także restauracja „U Sarnowskich”z niewielkiej miejscowości Nienałty – Szymany w gm. Zaręby Kościelne.

Kucharze z Nienałt przygotowali pierogi nadziewane ślimakami w dwóch odsłonach: na piure paprykowym oraz fondzie na bazie pancerzy ze skorupiaków i jagód goi w formie glas. Jury wysoko oceniło te potrawy i przyznało im czwarte miejsce.

To spory sukces restauracji „U Sarnowskich”.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki