17 marca, w Serocku, odbyły się II Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji. Do finału zakwalifikowana została także restauracja „U Sarnowskich”z niewielkiej miejscowości Nienałty – Szymany w gm. Zaręby Kościelne.
Kucharze z Nienałt przygotowali pierogi nadziewane ślimakami w dwóch odsłonach: na piure paprykowym oraz fondzie na bazie pancerzy ze skorupiaków i jagód goi w formie glas. Jury wysoko oceniło te potrawy i przyznało im czwarte miejsce.
To spory sukces restauracji „U Sarnowskich”.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?