(fot. Fot. archiwum szkoły)
To była druga edycja konkursu kulinarnego "Życie ze smakiem...! Fantazje z ciast wyrabianych na stolnicy i w naczyniu". Konkurs zorganizowany został przez firmę Kamis oraz Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie.
Młodzi kucharze z ZSZ nr 4 zachwycili sędziów potrawą, której nadali wdzięczną nazwę "cukierkowe pierożki". Jury, w skład którego wchodził między innymi Kurt Scheller, znany szef kuchni ze Szwajcarii, oceniali dania prezentowane przez uczniów szkół gastronomicznych, biorąc pod uwagę smak, wygląd, kreatywność w wykonaniu, techniki kulinarne oraz dbałość o higienę stanowiska pracy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?