MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Uczniowie ZSZ nr 4 zajęli trzecie miejsce w ogólnopolskim konkursie kulinarnym

(ek)
Fot. archiwum szkoły
Pięknie wyglądały, wspaniale smakowały - jurorzy chwalili cukierkowe pierożki przygotowane przez Ewelinę Deptułę i Radosława Orzołka.
Uczniowie ZSZ nr 4 zajęli trzecie miejsce w ogólnopolskim konkursie kulinarnym
Fot. archiwum szkoły

(fot. Fot. archiwum szkoły)

To była druga edycja konkursu kulinarnego "Życie ze smakiem...! Fantazje z ciast wyrabianych na stolnicy i w naczyniu". Konkurs zorganizowany został przez firmę Kamis oraz Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie.

Młodzi kucharze z ZSZ nr 4 zachwycili sędziów potrawą, której nadali wdzięczną nazwę "cukierkowe pierożki". Jury, w skład którego wchodził między innymi Kurt Scheller, znany szef kuchni ze Szwajcarii, oceniali dania prezentowane przez uczniów szkół gastronomicznych, biorąc pod uwagę smak, wygląd, kreatywność w wykonaniu, techniki kulinarne oraz dbałość o higienę stanowiska pracy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki