Cukiernia - Piekarnia J. Romanowskiego obchodzi w tym roku czterdziestolecie istnienia. Jubileusz połączony będzie z otwarciem nowej placówki.
Powstał już nowoczesny budynek, w którym będzie odbywać się produkcja lodów oraz wyrobów cukierniczych i ciastkarskich.
- Z początkiem stycznia planujemy uruchomienie produkcji - zapowiada Jacek Romanowski właściciel firmy. W nowym budynku będzie pracował nowoczesny park maszynowy.
Pod koniec roku będziemy prowadzić rekrutację do pracy w nowym zakładzie. Co najmniej 30 osób znajdzie u nas zatrudnienie. Nie wymagamy kwalifikacji zawodowych, zazwyczaj sami dbamy o przeszkolenie pracowników.
Zaraz po przyjęciu do pracy wysyłamy naszych pracowników do odpowiedniej placówki szkoleniowej.
Rodzina Romanowskich zamierza powrócić do korzeni. Założyciel firmy, Janusz Romanowski zaczynał od produkcji lodów.
- Teraz wrócimy do tradycji ale połączymy ją z nowoczesną technologią, a także rozszerzymy naszą działalność o nowe produkty m.in. z czekolady.
Nowa placówka pozwoli podzielić produkcję. W "starym" zakładzie prowadzone będę wypieki różnego rodzaju pieczywa, w nowym firma produkować będzie wyroby cukiernicze (ciasta, ciastka, torty, lody i praliny).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?